Aangeboden door:

Gillian Landbrug

Accountmanager

Online escaperoom pakt afleiding in het verkeer aan

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Online escaperoom pakt afleiding in het verkeer aan
01 juni 2022 Gillian Landbrug

Afleiding in het verkeer onder jongeren is nog steeds een groot probleem in Nederland. Om dit probleem bij de bron aan te pakken, heeft jongerenorganisatie TeamAlert een nieuwe online escaperoom ontwikkeld: Escape Deapp! Met Escape Deapp leren jongeren de verleiding van het gebruik van hun telefoon op de fiets te weerstaan.

Ondanks de invoering van het appverbod op de fiets in 2019, gebruiken jongeren nog steeds vaak hun smartphone tijdens het fietsen. Uit recent onderzoek van Interpolis onder middelbare scholieren blijkt dat bijna twee derde van hen regelmatig hun telefoon op de fiets gebruikt, om bijvoorbeeld een berichtje te sturen. 80% van hen vindt smartphonegebruik in het verkeer geen probleem en bijna de helft van de jongeren vindt dat zij veilig kunnen fietsen, terwijl ze met hun telefoon bezig zijn.

 

Dit onderzoek bevestigt het beeld dat TeamAlert heeft over afleiding in het verkeer onder jongeren. Zij zijn zich niet goed bewust van de risico’s die smartphonegebruik op de fiets met zich meebrengt, terwijl afleiding een veelvoorkomende oorzaak is van verkeersongelukken. Om dit probleem bij de bron aan te pakken, heeft TeamAlert een nieuw project ontwikkeld: “Escape Deapp”! Deze online escaperoom leert jongeren bewuster om te gaan met hun mobiele telefoon.

 

Joy of Missing Out

Het doel is dat jongeren de (sociale) druk en het automatisme leren te weerstaan en om meer JOMO te kunnen zijn. Met JOMO bedoelen we de Joy Of Missing Out: even genieten van waar je op dat moment mee bezig bent, zonder gestoord te worden.

Door afleiding bij de kern aan te pakken zullen jongeren ook beter gaan opletten in het verkeer. De virtuele escaperoom is geschikt voor bovenbouwleerlingen. Vanaf 200 leerlingen kun je jouw school aanmelden.

 

Ik wil meer weten

 

}

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.