Gea-Marit Dekker

Manager onderzoek & gedragsverandering

Kennissessie 9 februari 2023

  1. Home
  2. Nieuws
  3. Kennissessie 9 februari 2023
13 februari 2023 Gea-Marit Dekker

Op donderdag 9 februari heeft TeamAlert de eerste kennissessie van 2023 georganiseerd. Claire, Saar en Suzanne namen ongeveer 30 aanwezigen mee in een drietal onderzoeken die TeamAlert het afgelopen jaar heeft uitgevoerd. We willen de aanwezigen via deze weg bedanken voor hun komst en interesse.

Download de presentatie van de kennissessie hier.

Trends onder jongeren

Saar en Claire namen ons mee in onze trendanalyse. De trendanalyse is een terugkerend onderzoek naar verschillende onderwerpen waar jongeren mee te maken krijgen, zowel in het verkeer als daarbuiten. De rapportages van de verschillende trendonderzoeken zijn terug te lezen in ons kenniscentrum.

 

Jongeren en asociaal rijgedrag

In 2022 heeft Saar onderzoek gedaan naar asogedrag in het verkeer onder jongeren. Voorbeelden van asociaal rijgedrag zijn extreem hard rijden, door rood rijden, rechts inhalen en (onnodig) hard optrekken en afremmen, waardoor (geluids)overlast en gevaarlijke situaties ontstaan. Jongeren die dit gedrag vertonen komen in het nieuws steeds vaker naar voren als probleemgroep in het verkeer. Lees het onderzoeksrapport terug in ons kenniscentrum.

 

Jongeren en eigen verantwoordelijkheid

Ten slotte heeft Suzanne ons bijgepraat over haar onderzoek naar het verantwoordelijkheidsgevoel van jongeren in het verkeer. Want hoe speelt eigen verantwoordelijkheid een rol in het risicogedrag van jongeren? En op welke manier kan TeamAlert eigen verantwoordelijkheid inzetten in haar interventies? Deze rapportage vind je in ons kenniscentrum.

 

Kenniscentrum TeamAlert

Het onderzoeksteam van TeamAlert monitort en onderzoekt voortdurend welke problematiek er speelt binnen de jongerendoelgroep. In ons kenniscentrum vind je een overzicht van al onze onderzoeken en de bijbehorende factsheets.

Nieuwsbrief Jongeren en Verkeer

Ontvang vier keer per jaar nieuws, ontwikkelingen en uitnodigingen voor volgende kennissessies. Blijf op de hoogte wat jongeren motiveert en beweegt. Van de laatste online campagne tot aan het meest recente onderzoek.

Geef je hier gratis op

Lees meer

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.