Kruispunt

  1. Home
  2. Thema's
  3. Kwetsbare verkeersdeelnemers
  4. Kruispunt

Het gebruik van de smartphone in het verkeer is enorm toegenomen. Dit heeft helaas gezorgd voor een nieuwe oorzaak van verkeersongevallen. Eén op de vijf fietsongevallen onder jongeren heeft te maken met smartphonegebruik tijdens het fietsen.

Daarom heeft TeamAlert het project Kruispunt ontwikkeld! Met Kruispunt maakt TeamAlert op een leuke manier jongeren bewust van de risico’s die zij lopen in het verkeer.

Debatteren tussen verkeerslichten
In de setting van een nagemaakt kruispunt, te midden van verkeerslichten, debatteren leerlingen over hun eigen gedrag in het verkeer. Een debatleider van TeamAlert brengt het gesprek over verkeersveiligheid op gang met filmpjes, stellingen en leuke spelopdrachten. Door een competitie-element doen alle leerlingen actief mee.

Er wordt één vak uitgeroepen tot winnaarsvak. Daarnaast kiest de jury ook nog een beste debater. Het winnaarsvak krijgt een slim prijsje dat als reminder dient en de beste debater krijgt een mooie beker mee naar huis.

Kruispunt beïnvloedt succesvol de gedragsfactoren kennis en intentie. Na het project hebben de leerlingen een positieve houding jegens het vertonen van verkeersveilig gedrag en beschikken ze over voldoende veilige handelingsalternatieven voor in het verkeer.

Met 9 manieren van gedragsbeïnvloeding verwerkt in dit leuke project, heeft TeamAlert als doel ervoor zorgen dat alle leerlingen veilig thuiskomen!

Durf jij op het nagemaakte kruispunt je stem te laten horen in ons debat?

Meer weten over Kruispunt?

Uw specialisten

Donna Franken

Adviseur jongeren & maatschappij

Irina Terhorst

Accountmanager

Check onze andere interventies binnen dit thema

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.