Go mono

  1. Home
  2. Thema's
  3. Afleiding in het verkeer
  4. Go mono
Altijd met zijwieltjes fietsen of altijd je telefoon in je tas? Kom jij uit het dilemma?

Veel automobilisten, fietsers en voetgangers luisteren naar muziek, bellen of appen in het verkeer. Door bijvoorbeeld te appen, verzesvoudigt de kans op een ongeval volgens SWOV.

Daarom heeft TeamAlert het project Go MONO ontwikkeld! Met Go MONO zorgt TeamAlert ervoor dat jongeren het normaal vinden om ongestoord onderweg te zijn.

Projectomschrijving

TeamAlert komt langs met de ‘dilemmakast’, een handige tool met veel leuke, grappige en originele dilemma’s. Door deze voor te leggen aan de jongeren, wordt de heersende norm blootgelegd. Om de effectiviteit van de norm te vergroten, wordt er een teller bijgehouden met de hoeveelheid MONO-rijders én is deze aangepast aan de locatie [bijvoorbeeld: 313 jongeren uit Sneek rijden MONO].

Door het ervaringselement ‘Stap Op’ ervaren jongeren welk effect mobielgebruik op de fiets kan hebben. Om het kennisniveau van de jongeren te verhogen, beantwoorden zij quizvragen over de gevolgen van smartphonegebruik in het verkeer en bespreken ze samen met de medewerkers van TeamAlert de antwoorden na. Na de quiz zetten de jongeren de telefoon in MONO-stand en formuleren ze een voornemen met deze stand gericht op de personen die hen normaal gesproken het meeste storen, zoals een vriend of ouder.


Met 8 manieren van gedragsbeïnvloeding verwerkt in dit leuke project, zorgt TeamAlert ervoor dat alle jonge bestuurders ongestoord onderweg zijn!

Meer weten?

Irina Terhorst

Accountmanager

Donna Franken

Adviseur jongeren & maatschappij

Check onze andere interventies binnen dit thema

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.