Your message

  1. Home
  2. Thema's
  3. Afleiding in het verkeer
  4. Your message
Ontwikkel je eigen creatieve campagneplan en overtuig je vrienden!

In 2018 vielen er in totaal 89 verkeersdoden onder jongeren.

Daarom heeft TeamAlert het project Your Message ontwikkeld! Met Your Message zorgt TeamAlert er op een leuke manier voor dat jongeren veiliger het verkeer door gaan.

Projectomschrijving

Tijdens Your Message gaan de jongeren aan de slag met actuele verkeersproblemen. Ze kiezen zelf een belangrijk verkeersonderwerp waar zij een campagneplan voor gaan ontwikkelen, bijvoorbeeld afleiding, alcohol of fietsverlichting. Op deze manier spreekt het hen erg aan.


Bij het tweede deel krijgen de leerlingen een rekenmachine en daar moeten ze een code intoetsen die voorkomt in een video. Als de code genoemd wordt, zijn er een roze olifant en transformer in beeld. Omdat de leerlingen druk bezig zijn met de code intoetsen, zien ze deze gekke dingen niet. Door de jongeren de video daarna nog een keer te laten zien zonder rekenmachine, zien zij in hoeveel invloed afleiding heeft en beseffen zij welk gedrag gevaarlijk is binnen bepaalde verkeerssituaties.


Als laatste gaan aan de slag met een poster, slogan en gadget. Met het campagneplan overtuigen zij hun leeftijdsgenoten om zich veiliger te gedragen in het verkeer.


Met 10 manieren van gedragsbeïnvloeding verwerkt in dit leuke project, heeft TeamAlert als doel ervoor zorgen dat alle leerlingen veilig thuiskomen!

Check onze andere interventies binnen dit thema

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.