Studio Rotonde

  1. Home
  2. Thema's
  3. Afleiding in het verkeer
  4. Studio Rotonde
Stap in onze fotostudio en speel samen met je vrienden de hoofdrol in je eigen strip!

Jongeren zijn kwetsbaar in het verkeer. Ook leggen jongeren van 12 t/m 16 jaar grote afstanden af op de fiets. In 2018 vielen er 89 verkeersdoden onder jongeren.

Daarom heeft TeamAlert het project Studio Rotonde ontwikkeld! Met Rotonde zorgt TeamAlert ervoor dat jongeren veiliger door het verkeer gaan.

Projectomschrijving

Er zijn drie onderdelen bij Studio Rotonde. Daarom wordt de klas opgedeeld in drie groepen en gaan ze drie onderdelen langs.
Eén van de onderdelen is over eigen ervaringen in het verkeer praten. Zo betrekken de leerlingen het project op hun eigen gedrag en situatie. Doordat een medewerker van TeamAlert hier feitjes verstrekt, verhoogt het kennisniveau van de leerling.

Het tweede onderdeel is een simulatievideo. De leerlingen krijgen een rekenmachine en daar moeten ze een code intoetsen die voorkomt in de video. Als de code genoemd wordt, zijn er een roze olifant en transformer in beeld. Omdat de leerlingen druk bezig zijn met de code intoetsen, zien ze deze gekke dingen niet. Door de jongeren de video daarna nog een keer te laten zien zonder rekenmachine, zien zij in hoeveel invloed afleiding heeft en beseffen zij welk gedrag gevaarlijk is binnen bepaalde verkeerssituaties.

Tijdens het derde onderdeel gaat een groepje de fotostudio in. Hier beelden ze verkeerssituaties uit met attributen die als input dienen voor de te maken fotostrip.

Als laatste komen alle leerlingen samen in één lokaal en gaan ze met hun groepje alle foto’s editen. Ze mogen zelf tekstballonnen toevoegen. Er ontstaat dan een fotostrip met hun eigen foto’s. Op deze manier zijn ze op een interactieve manier bezig met verkeersveiligheid.

Met 7 manieren van gedragsbeïnvloeding verwerkt in dit leuke project, heeft TeamAlert als doel ervoor zorgen dat alle jongeren veilig thuiskomen!

Meer weten?

Irina Terhorst

Accountmanager

Donna Franken

Adviseur jongeren & maatschappij

Check onze andere interventies binnen dit thema

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.