Scholieren battle

The battle

  1. Home
  2. Thema's
  3. Afleiding in het verkeer
  4. The battle
Ga samen met je team de strijd aan in ons improvisatietheater!

In het verkeer is het gebruik van smartphones de afgelopen jaren enorm gegroeid. Helaas is er daarom een nieuwe oorzaak van verkeersongelukken bijgekomen. Er is bij één op de drie fietsongelukken onder jongeren sprake van afleiding.

Daarom heeft TeamAlert het project The Battle ontwikkeld! Met The Battle zorgt TeamAlert ervoor dat jongeren veiliger door het verkeer gaan.

Interactief

Tijdens The Battle gaan twee teams de strijd met elkaar aan. Het eerste spel is een interactief onderdeel dat de reactiesnelheid van de klas meet. Door de jongeren te laten inzien hoeveel invloed afleiding heeft op de reactiesnelheid, beseffen zij welk gedrag gevaarlijk is binnen bepaalde verkeerssituaties.
Al improviserend gaan ze daarna aan de slag met het uitbeelden van verschillende veilige en onveilige situaties in het verkeer. Hier is ook een zebrapad uitgelegd over de vloer en er zijn bijgeleverde attributen.
In ronde drie is snelheid weer belangrijk. Er worden quizvragen gesteld en het team dat als snelste de zoemer weet te bereiken, mag antwoord geven op de vraag.
Als laatste passen ze alles toe wat hen die dag geleerd is en formuleren ze een positief voornemen dat in het teken staat van verkeersveilig gedrag.

Meer weten over The Battle?

Uw specialisten

Donna Franken

Adviseur jongeren & maatschappij

Irina Terhorst

Accountmanager

Check onze andere interventies binnen dit thema

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes die er voor zorgen dat wij de website beter kunnen afstemmen op jouw zoekgedrag en voorkeuren.